Betöltés...
English Deuch Slovenský Magyar
Hartă site

Sfaturi

Citeva sfaturi si informati folositoare.


^

Reinoirea automobilelor vechi si a motocicletelor:

In urmatoarele incercam sa va atragem atentia asupra schimbarilor care apar in urma sablarii si incercam sa va dam citeva sfaturi.
Deci:
 -Indepartarea materialelor izolatoare de pe sasiu este mult mai economicos daca o efectuati manual sau chimic , mai ales daca curatarea trebuie efectuata in zone greu accesibile pentru sablare.
 -Indepartare diferitelor mizerii uleioase sau noroioase o efectuam manual sau cu masina de spalat sub presiune. Este mult mai economicos daca clientul poate sa rezolve el acesta curatare.
 -Pretul sablarii este influentat de grosimea vopselei care trebuie indepartat de pe suprafata materialului.
 -Diferitele piese de caroserie dupa sablare, sufera o deformare . Aceasta deformare este inevitabila. Intrebarea e: In ce masura se deformeaza piesele? Sablarea pieselor subtiri necesita o atentie deosebita.
 -La inlocuirea pieselor corodate puternic este de preferinta ca in jurul piesei inlocuite sa se efectueze o sablare. In urma sablarii, piesa noua va putea fii sudata cu eficienta ridicata si sudura va fii de calitate mult mai buna. Important! In urma sudurii se produc oxizi(zgura). Restauratorul exigent dupa efectuarea suduriilor va curata, in caz mai bun, va sabla, (abraza cu nicsip) macar cordoanele de sudura. Multi nu aplica aceasta technologie sau incearca indepartarea zgurii cu alte technologii. Dar rezultatul va lasa de dorit! Rezultatul va fii cu atit mai bun cu cit putem dezansambla mai dezamanuntit.Portiunile ruginite trebuie indepartate si curatarea trebuie sa fie migaloasa, altfel nu vom face altceva decit sa intirziem coroziunea.
 -Sablarea blocmotoarelor, diferencialelor si a carcaselor poate fii efectuata numai dupa dezansamblarea acestora, daca vrem un lucru de calitate. Ansamblate nu merita curatate acestea , deorece in acest caz ca pot intra particule de nisip care pot provoca daune mari.
 -O cerinta de baza este ca dupa efectuarea sablarii sa protejam cit mai repede suprafata curatata!
 -Sunt piese de caroserie care nu pot fii sablate classic cu nisip, ca de exemplu capota. Aici printre altele se foloseste gheata uscata. Pretul sablarii cu gheta uscata este 50.000 HUF/oră!
 -Piesele le sablam inainte de reparare. In acest mod pot aparea eventualele defectiunile ascunse, iar dupa acesta sudurile, reparatiile, aschieriile pot fii efectute cu calitate buna.Putem sa va ajutam si in efecuarea reparatiilor in caz ca solicitati acesta.
 -Putem prepara suprafete pentru lustruire-eloxare. Aceasta o facem cu margele de sticla de diferite dimensiuni, obtinind suprafete lucioase dupa sablare. Se crede gresit ca suprafata lucioasa obtinuta prin sablare este de lunga durata. Sablarea este o technologie de prelucrare, dupa care trebuie efectuate operatiunile de konservare!


^

Curatarea pieselor auto si motocicleta:

Sablarea se poate folosi la multe piese sub diferite technologii si diferite forme de preparare.

Sa vedem la ce trebuie sa fim atenti!:

 -Inainte de a sabla piesa trebuie complet degresata si curatata in profunzime( in gauri, in gauriile afundate, in pliaze)
 -Nu se recomanda izolarea de casa a imbinarilor si portiunilor polizate pentru ca acestea se pot vatama:
 -E important sa stim inainte de sablare ca piesa sablata in ce mediu va functiona. De exemplu daca va fii expusa la temperaturi ridicate sau poate sa fie expusa la uzuri mecanice.Trebuie sa avem informatiile acestea inainte de sablare.
 -O greseala tipica este de exemplu alegerea aceleasi vopsele la piesele din aluminiu si fier. Alegerea vopselei optime lungeste termenul de folosinta a piesei.
 -Piesele din fonta trebuie imediat dupa sablare protejate chir si temporar.
 -Se crede gresit ca in urma sablarii filetele se uzeaza. In anumite cazuri( in functie de calitatea materialului piesei prelucrabile si in functie de dimensiunile gaurii filetate sau a axului filetat ) nu trebuie in fiecare caz protejat filetul, ba chiar din potriva in urma sablarii se va obtine o portiune filetata curata..
 -Este mai economic curatarea suprafetelor cromate in baie de acidsulfuric(galvanizare) . Se pot sabla suprafetele cromate in cazul cind suprafata va fii revopsita si nu cromata.
 -Piesele expuse la o miscare dinamica (de exemplu gentile-spitele) se recomanda sablarea lor la bucata.
 -TCilindri de racire a blocmotorului pot avea depuneri de calcar si alte reziduri . Depunerile reduc circulatia si debitul lichidului de racire ceea ce reduce eficienta racirii motorului.Prin sablare se curata rezidurile si depunerile, astfel eficienta racirii motorului va creste.


^

Pe scurt despre genti:

vedere difera si procesul de sablare a acestora. Aceeasi parametri de sablare la cele doua feluri de genti dau rezultate diferite.
Gentile din fier pot fi prelucrate mai intenziv mai rapid si mai economicos. Este de preferat alegerea izolárii chimice la gentile din fier, dar se poate alege si sablarea.(sablarea efectuata corespunzator materalului).
La sablarea gentilor din aluminiu trebuie luat in evidenta asprimea materialului.
When aluminum wheel discs are blasted, the roughness of the surface is essential.
In ambele cazuri pretul este determinat de starea gentilor , in ce masura sint izolate ce grosime are izolatia si bineninteles ce rezultat doreste clientul.
Preturile noatre pornesc de la 2200 HUF / bucata(sablare pe ambele parti).
Pretul sablarii gentiilor care pot fii prelucrete mai greu poate ajunge pina la 4000-6000 HUF bucata.
Dupa efectuarea sablarii trebuie luat in evidenta aplicarea diferitelor forme de preparare a suprafetii( lacuire, vopsire etc.)


^

Sablarea pieselor, ustensilelor pentru prelucrarea pet plastic etc.:

Putem folosi sablarea si pentru asprirea ustensilelor de suprafata (masina de format prin injectie, turnare in vid) etc.

  -Putem obține rugozitatea suprafeței între VDI 18-36.
  -Sablarea poate fi aplicată și la sculele care au fost reparate, sudate.
  -De regula: se poate obtine rugozitatea suprafetei, dar refinisarea acleasa suprafete se poate efectua dor cu un coeficient de 20%. De aceea, pentru început este optim de ales un coeficient VDI redus.
  -În caz de reparare (deoarece după obținerea unei suprafețe compuse din virfuri ascutite) trebuie săblată toata suprafața piesei.
  -În cazul mașinii de spălat, culoarea porțiunii reparate poate fi diferită de cea originală a unui sculei dar acest lucru nu influențează rugozitatea.
  -Suprafața procesată poate fi finalizată până la 1-2 VDI după testul de presiune.
  - În funcție de complexitatea piesei, în urma fluxului nefavorabil, trebuie calculat ca unele suprafețe să aibă diferite rugozități.
  - Suprafețele de etanșare și orificiile de transmisie le izolăm cu iscusinta. Izolarea ,, de casa "a acestor reguli nu este eficienta   -Izolarea, protejarea literelor și a numerelor gravate este foarte dificil !! Timpul de uscare este de 24-48 de ore   -Adincimea și latimea markanta ajută mult la obținerea unei rezultate bune.
  -Usilente, piesele prelucrate de noi trec in baza noastra de date si rugozitatea acestora poate fi pastrata chiar si peste ani de zile, astfel putem prelucra piesa, obtinand originalitatea rugozitatii.   -Sablarea este mult mai ieftină decât scinteierea, întretinerea și restaurarea au cost mai eficient.
  -Daca conditiile necesita acceptam si efectuam sablarea la fata locului   - În atelierul nostru putem prelucra piese pina la 1 tonă.


^

Prelucrarea pieslor din inox si aluminiu:

Prelucrarea pieselor din inox o efectuam cu scule si echipamente folosite doar in acest scop.

 -E important folosirea acestor scule si echipamente deorece nu poluam cu impuritati de fier pieasa prelucrabila si nici nu acceptam prelucrarea pieselor poluate cu fier.(precum si transportul corespunzator: piesele din inox nu se transporta pe platou ruginit, nu se fixeaza cu eclise ruginite si nu se pot atinge cu manusi poluate cu oxizi de fier etc).

KOROZIUNEA INTERCRISTALINA!

 -Piesele cu uzura intercristalina le putem prelucra dupa efectuarea tratamentului chimic.
 -Inoxul necesita tratament chimic dupa efecuarea sablarii.
 -In atelierul nostru efectuam si pasivizare si lubrifiere.
 -Putem obtine o suprafata frumos perlata daca defectele suprafetei (zgarieturi in adincime, lovituri, eventual cusaturi) le indepartam le finisam.
 -Inoxurile din aliaje diferite(K18-36) pot avea mai multe culori.
 -Piesele prelucrate de noi le predam lubrifiate, fara zgarieturi si ambalate.
 -Inainte de prelucrare degresam piesele.
 -Inainte de elektropolizare se recomanda omogenizarea suprafetei.


^

Sablarea Rotilor dintate:

Rottile dintate, diferitele orificii interne ale pieselor calite (manson striat, poligoane) la calire pot suferii deformari permanente(transformare martensitică, ovalitate).

Cu ajutorul sablarii aceste deformari pina la o anumita limita se pot coriga. Cu ajutorul piesei de calibru se poate verifica marimea si forma perfecta a suprafetei de montare.

De asta mai aparcine Shot- sablarea.
Cu ajutorul Shot-sablarii putem mari duritatea suprafetei rotiilor dintate.(microforjare), in acest mod durata de viata a acestora poate fii ridicate cu 50%.
In afara de aceasta in acest mod putem elimina diferitele leziuni de prelucrare, si obtinem o suprafata galbuie, lucioasa, si uleioasa.
Are si alte efekte avantajoase(ex: e kapabil sa absarba mai mult ulei, etc.)Stam cu amabilitate la dispozitia dumneavoastra pentru a va acorda informatiile necesare despre acestea.

Aspectul estetic poate fi ridicat cu aplicarea sablarii perlate in urmarea careia obtinem o suprafata omogena de culoarea perlei. Trebuie amintit faptul ca si in cazul asta obtinem o ridicare a duritatii suprafetei!!


^

Restaurare completa:

Acest subtext contine pe scurt posibilitatile restaurarii complete.

Restaurarea obiectelor de design vechi le putem efectua pe baza unei fotografii, a unui esantion sau pe baza unui prospect profesional.

Inlocuirea pieselor care lipsesc le efectuam in atelier. Daca aceasta depaseste capacitatile noastre, rezolvam inlocuirea cu ajutorul pertenerilor nostri.

Daca clientul necesita obiectul restaurat il transportam ambalat la fata locului.

Meserii care ne intregesc activitatea:
 -Prelucrare prin aschiere
 -Lustruire
 -Vopsire
 -Galvanizare


 startlap  facebook  twitter  google+