Betöltés...
English Deuch Slovenský Român
Oldaltérkép

Kő homokszórása

Kövek, csempék, tégla, beton, kerámia homokfúvása.

Kő homokfúvása

 A homokfúvásos megmunkálás kő esetén egyszerűbb mert a fémek maradandó alakváltozása (vetemedés) ezen amorf anyagoknál nem lép fel. Tisztítás, mattítás, emblémázás az általános felhasználási terület. Mattítás esetén a kő felszíne, -ahogy az eljárás nevében is olvasható -fényesről mattá válik. Lehetőség van mélyfúvás alkalmazására is, mely esetben a kő anyaga a homokfújt területen, akár több miliméter mélységben is eltávolítható. Megfelelő védőbevonat segítségével bármely forma, minta a kőre, illetve kőbe fújható. Legyen szó kőtábláról, vagy csempéről, esetleg kerámiáról. Tisztítás során a különféle kő, tégla, beton, stb. felületére rakódott szennyeződések távolíthatók el. A homokfúvás technológiájából adódóan nem jelent problémát az igen tagolt felületek tisztítása, megmunkálása sem.

Beton és homokkő lábazatok tisztítása száraz és nedves eljárással is lehetséges. Műkő tisztítása csak feltételesen oldható meg, mivel a kőtőanyagot is megtámadja a homokszemcse és a végeredmény egy narancsos felűlet lesz, mely nehezebben konzerválható és a későbbiekben jobban szennyeződik. Takarítása körülményesebb.

 Kövek homokszórásáról, szemcseszórásáról tekintsen meg pár példát korábbi munkáinkból, oldalunk minták részének Egyéb tárgyak pontjában.

 startlap  facebook  twitter  google+