Betöltés...
English Deuch Slovenský Român
Oldaltérkép

Fémek homokszórása

Fémfelületek, homokszórása, szemcseszórása, gyöngyözése.

Fémek szórása

 A megmunkálás fém esetén elsősorban felülettisztitás, ez különböző érdességek mellett előnyösen segíti a későbbi festék, vagy galván- bevonat tapadását. Használatos még finom felületek létrehozására, főleg alumínium és korracélok esetén edzés, hegesztési elszíneződéseinek eltüntetésére. Gépjármű hajtóelemek(fogaskerék, hajtókar, rugó) felületerősítésére is használjuk. A szemcseszórásos megmunkálás pótolhatatlan előnye, hogy tagolt, alámetszett felületek és üregek is megmunkálhatók, melyek egyéb eljárással nem,vagy igen költségesen oldhatók meg. Legjobb példa a gépkocsi keréktárcsa (felni), mely csiszolással csak hihetetlen időráfordítással tisztítható meg.

Szinte minden fém tárgy szemcseszórható. Autó és motoralkatrészek, karosszéria elemek, fogaskerekek, szerkezeti elemek, szobrok, kovácsoltvas tárgyak, kerítéselemek, kerítések. Homokfújhatók különféle fémeszközök, használati tárgyak, orvosi műszerek, nemesfémek, saválló acél tárgyak, alumínium, réz felületek. Fröccsöntő szerszámok, stb. A homokfúvás, szemcseszórás, felülettisztítás egyik fő területe a fémek szórása.

 A fémek homokszórásával, felülettisztításával kapcsolatban további információkat talál a technológia rész alatt a tanacsok pontban, valamint a minták között a fémek pontban és alcsoportjaiban.

 startlap  facebook  twitter  google+